top of page

Welke stijl PVC vloer
past bij u?

Image by Mike K
PVC Vloeren

Inleiding

Bij het kiezen van een nieuwe vloer voor uw huis, is PVC een uitstekende optie om te overwegen. PVC vloeren bieden duurzaamheid, veelzijdigheid en een breed scala aan stijlen om aan verschillende smaken en interieurs te voldoen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende stijlen van PVC vloeren die beschikbaar zijn, zodat u de beste keuze kunt maken die past bij uw persoonlijke voorkeuren en levensstijl.

Inhoudsopgave

 1. Voordelen van PVC vloeren

 2. Natuurlijke houtlook PVC vloeren

 3. Moderne betonlook PVC vloeren 

 4. Tegel- en steenpatronen

 5. Abstracte en geometrische ontwerpen

 6. PVC vloeren met een vintage uitstraling

 7. Rustieke houten ontwerpen

 8. Retro tegelpatronen

 9. PVC vloeren met speciale effecten

 10. Metallic en glanzende afwerkingen

 11. Verouderde en verweerde looks

 12. Kleurkeuzes voor PVC vloeren

 13. Neutrale kleuren

 14. Gedurfde en levendige kleuren

 15. Welke stijl past bij uw interieur?

1. Voordelen van PVC vloeren

Voordat we de verschillende stijlen van PVC vloeren bespreken, is het belangrijk om de voordelen van dit type vloerbedekking te begrijpen. PVC vloeren zijn duurzaam, waterbestendig, gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen slijtage. Ze zijn ook geluiddempend en comfortabel om op te lopen. Bovendien bieden PVC vloeren talloze ontwerpmogelijkheden, waardoor ze geschikt zijn voor elke ruimte in uw huis.

2. Natuurlijke houtlook PVC vloeren

2.1 Authentieke houtnerfpatronen

Een populaire stijl van PVC vloeren zijn degenen met natuurlijke houtnerfpatronen. Deze vloeren bootsen de uitstraling van echt hout na en bieden warmte en gezelligheid aan uw interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals eiken, esdoorn en walnoot, waardoor u de mogelijkheid heeft om een stijl te kiezen die perfect past bij uw smaak.

2.2 Brede planken en visgraatpatronen

Naast de houtnerfpatronen zijn er PVC vloeren met brede planken en visgraatpatronen. Deze stijlen geven uw vloer een extra luxe uitstraling en kunnen een prachtige aanvulling zijn op zowel moderne als klassieke interieurs.

3. Moderne betonlook PVC vloeren

Voor liefhebbers van een strak en modern interieur zijn PVC vloeren met een betonlook een uitstekende keuze. Deze vloeren bootsen de uitstraling van beton na en kunnen een minimalistische en eigentijdse sfeer creëren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten grijs en kunnen goed worden gecombineerd met andere moderne materialen zoals glas en metaal.

4. Tegel- en steenpatronen

Als u de uitstraling van tegels of natuursteen wilt, maar de voordelen van PVC vloeren wilt behouden, zijn er verschillende tegel- en steenpatronen beschikbaar. Deze stijlen bieden het uiterlijk van keramische tegels of natuursteen, maar met de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van PVC.

5. Abstracte en geometrische ontwerpen

Voor degenen die op zoek zijn naar iets unieks en eigentijds, bieden PVC vloeren met abstracte en geometrische ontwerpen een creatieve optie. Deze vloeren voegen een vleugje kunst toe aan uw interieur en kunnen dienen als een echt statementstuk.

6. PVC vloeren met een vintage uitstraling

6.1 Rustieke houten ontwerpen

Voor liefhebbers van een vintage of landelijke stijl zijn PVC vloeren met rustieke houten ontwerpen perfect. Deze vloeren geven uw interieur een warme en gezellige sfeer en kunnen goed gecombineerd worden met antieke meubels en accessoires.

6.2 Retro tegelpatronen

Een andere optie voor een vintage uitstraling zijn PVC vloeren met retro tegelpatronen. Deze vloeren zijn geïnspireerd op de vloeren uit vroegere decennia en kunnen een speelse en nostalgische sfeer toevoegen aan uw interieur.

7. PVC vloeren met speciale effecten

7.1 Metallic en glanzende afwerkingen

Voor een moderne en glamoureuze uitstraling kunt u kiezen voor PVC vloeren met metallic en glanzende afwerkingen. Deze vloeren voegen een vleugje luxe en elegantie toe aan uw interieur en kunnen een ware blikvanger zijn.

7.2 Verouderde en verweerde looks

Als u een doorleefde en authentieke uitstraling wilt creëren, zijn er PVC vloeren beschikbaar met verouderde en verweerde looks. Deze vloeren hebben een geleefde uitstraling en kunnen goed passen bij vintage of industriële interieurs.

8. Kleurkeuzes voor PVC vloeren

8.1 Neutrale kleuren

Neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs zijn altijd een veilige keuze voor PVC vloeren. Deze kleuren passen goed bij verschillende interieurstijlen en kunnen een rustige en tijdloze basis vormen voor uw ruimte.

8.2 Gedurfde en levendige kleuren

Als u op zoek bent naar iets gedurfds en levendigs, kunt u kiezen voor PVC vloeren in felle en opvallende kleuren. Deze vloeren kunnen een speelse en energieke sfeer creëren en kunnen goed werken in kinderkamers of creatieve ruimtes.

9. Welke stijl past bij uw interieur?

Bij het kiezen van de juiste stijl PVC vloer voor uw interieur is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke smaak, de stijl van uw huis en de functie van de ruimte. Een natuurlijke houtlook kan warmte en gezelligheid toevoegen, terwijl een betonlook een moderne en strakke uitstraling kan creëren. Abstracte ontwerpen kunnen dienen als een artistiek element, terwijl vintage stijlen een nostalgische sfeer kunnen oproepen. Neem de tijd om verschillende stijlen te bekijken en te overwegen welke het beste bij uw voorkeuren en levensstijl passen.

Conclusie

Bij het kiezen van een PVC vloer is er een overvloed aan stijlen om uit te kiezen. Van natuurlijke houtlooks tot moderne betonlooks en van vintage ontwerpen tot speciale effecten, er is voor elk wat wils. Door de verschillende stijlen en kleuren te verkennen, kunt u de perfecte PVC vloer vinden die bij uw interieur past en tegelijkertijd de duurzaamheid en veelzijdigheid van PVC benut.

Veelgestelde vragen

FAQ 1: Zijn PVC vloeren geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer?

Ja, PVC vloeren zijn waterbestendig en daardoor geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Zorg er wel voor dat de vloer correct geïnstalleerd wordt en dat de naden goed afgedicht zijn.

FAQ 2: Hoe lang gaan PVC vloeren mee?

PVC vloeren hebben over het algemeen een lange levensduur, variërend van 10 tot 20 jaar, afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de vloer.

FAQ 3: Zijn PVC vloeren gemakkelijk te onderhouden?

Ja, PVC vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een mild schoonmaakmiddel is voldoende om de vloer schoon te houden.

 

FAQ 4: Kan ik PVC vloeren zelf installeren?

Het installeren van PVC vloeren vereist enige kennis en ervaring. Het is aan te raden om dit over te laten aan professionele vloerinstallateurs om ervoor te zorgen dat de vloer correct geplaatst wordt.

FAQ 5: Zijn PVC vloeren milieuvriendelijk?

PVC vloeren kunnen milieuvriendelijk zijn, vooral als ze zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Let bij het kiezen van PVC vloeren op eco-certificeringen en duurzame productieprocessen.

Maak een afspraak

Pronkridder 14

9404 MC Assen

Tel: 06-27266945

Bedankt voor uw bericht

5% korting op alle vloeren!

bottom of page