top of page

Zonlicht en PVC vloeren: Tips voor behoud van kleur en kwaliteit

PVC vloeren zijn geliefd vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Echter, blootstelling aan zonlicht kan na verloop van tijd invloed hebben op de kleur en kwaliteit van deze vloeren. In dit artikel van PVC Vloeren B.V. delen we handige tips om de impact van zonlicht op je PVC vloer te minimaliseren, zodat deze er lang mooi en levendig uit blijft zien.1. Plaats zonwering

Een effectieve manier om je PVC vloer te beschermen tegen zonlicht is het installeren van zonwering, zoals gordijnen of jaloezieën. Door direct zonlicht te verminderen, voorkom je dat de kleur van je vloer vervaagt en behoud je de oorspronkelijke uitstraling.


2. Gebruik UV-filters op ramen

UV-stralen zijn de grootste boosdoener als het gaat om verkleuring van PVC vloeren. Overweeg het gebruik van UV-filters op je ramen om schadelijke stralen te verminderen. Dit beschermt niet alleen je vloer, maar ook je meubels en andere interieurartikelen.


3. Verplaats meubels regelmatig

Als bepaalde delen van je PVC vloer voortdurend worden blootgesteld aan zonlicht, kunnen er kleurverschillen ontstaan. Om dit te voorkomen, verplaats je meubels regelmatig, zodat de belichting gelijkmatig verdeeld wordt over de vloer.


4. Kies voor PVC met UV-bescherming

Bij de aanschaf van PVC vloeren is het verstandig te kiezen voor varianten met ingebouwde UV-bescherming. Deze vloeren zijn speciaal behandeld om beter bestand te zijn tegen de schadelijke effecten van zonlicht en behouden langer hun kleur.


5. Onderhoud je vloer goed

Een goede reiniging en onderhoudsroutine dragen bij aan het behoud van de kleur en kwaliteit van je PVC vloer. Gebruik milde schoonmaakmiddelen en volg de aanbevelingen van de fabrikant voor het reinigen en verzorgen van je vloer.


6. Investeer in kwalitatieve deurmatten

Plaats hoogwaardige deurmatten bij de ingangen van je huis om stof en vuil tegen te houden. Hierdoor minimaliseer je slijtage en krassen op je PVC vloer die door buitenschoenen kunnen worden veroorzaakt.


7. Vermijd direct zonlicht tijdens piekuren

Tijdens de uren waarin de zon het felst schijnt, is de blootstelling aan UV-stralen het hoogst. Probeer direct zonlicht op je PVC vloer tijdens deze piekuren te vermijden om ongewenste verkleuring te voorkomen.


Conclusie

Met deze praktische tips van PVC Vloeren B.V. kun je de invloed van zonlicht op je PVC vloer minimaliseren en de kleur en kwaliteit ervan behouden. Door proactief maatregelen te nemen, blijft je vloer er jarenlang als nieuw uitzien.


Veelgestelde vragen

  1. Kan ik achteraf UV-bescherming aan mijn PVC vloer toevoegen? Nee, het is raadzaam om bij aanschaf te kiezen voor PVC vloeren met ingebouwde UV-bescherming.

  2. Hoe vaak moet ik mijn PVC vloer reinigen? Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende, maar vermijd overmatig watergebruik.

  3. Zijn alle PVC vloeren gevoelig voor verkleuring door zonlicht? Niet alle PVC vloeren zijn gelijk; die met ingebouwde UV-bescherming zijn minder vatbaar voor verkleuring.

  4. Moet ik mijn PVC vloer professioneel laten reinigen? In de meeste gevallen is regulier onderhoud voldoende, maar professionele reiniging kan diepgaandere resultaten opleveren.

  5. Hoe herken ik verkleuring bij mijn PVC vloer? Let op kleurverschillen, doffe plekken en verlies van glans als indicatoren voor verkleuring door zonlicht.

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


5% korting op alle vloeren!

bottom of page