top of page

Zelf PVC Vloeren Leggen: Volg Onze Stappen en Tips

PVC-vloeren zijn niet alleen duurzaam en stijlvol, maar ook ideaal voor doe-het-zelf-installatie. Wil je graag zelf aan de slag gaan en je interieur verrijken met een nieuwe vloer? Volg onze eenvoudige stappen en handige tips voor het leggen van PVC-vloeren, aangeboden door PVC Vloeren B.V.

Stap 1: Voorbereiding van de Ondergrond

Een goede voorbereiding is essentieel. Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog en vlak is. Verwijder eventuele oneffenheden en vul gaten op. Bij betonnen ondervloeren is een vochtscherm aan te raden.


Stap 2: Acclimatiseren van de PVC-vloer

Leg de PVC-vloerdelen in de ruimte waar ze worden geïnstalleerd en laat ze acclimatiseren. Dit zorgt ervoor dat de vloer zich aanpast aan de temperatuur en vochtigheid van de ruimte, wat kromtrekken voorkomt.


Stap 3: Start met een Rechte Basislijn

Begin met het leggen van de PVC-vloer vanuit een rechte basislijn, bij voorkeur in het midden van de kamer. Dit zorgt voor een evenwichtige verdeling van de vloerdelen aan beide zijden.


Stap 4: Gebruik van Ondervloer

Overweeg het gebruik van een geschikte ondervloer. Deze dempt geluid, verbetert de isolatie en corrigeert kleine oneffenheden in de ondervloer. PVC Vloeren B.V. biedt vaak ondervloeren aan die perfect bij hun vloeren passen.


Stap 5: Snijden van de Vloerdelen

Meet en snijd de PVC-vloerdelen op maat, rekening houdend met eventuele hoeken en obstakels in de ruimte. Een scherp mes en een liniaal zijn handige hulpmiddelen om nauwkeurige snedes te maken.


Stap 6: Verlijmen of Klikken van de PVC-vloer

Afhankelijk van het type PVC-vloer dat je hebt gekozen, kun je ervoor kiezen om de vloerdelen te verlijmen of te klikken. Volg de instructies van PVC Vloeren B.V. nauwkeurig op om een stevige en duurzame bevestiging te garanderen.


Stap 7: Afwerking en Randen

Zorg voor een nette afwerking door plinten te plaatsen langs de randen van de vloer. Deze bedekken de expansieruimte en geven een esthetische touch aan het geheel.


Handige Tips:

 1. Begin met een kleine ruimte om vertrouwd te raken met het legproces.

 2. Controleer regelmatig of de vloerdelen goed aansluiten en recht liggen.

 3. Laat een kleine ruimte langs de randen voor uitzetting en krimp.

Conclusie: Een Nieuwe PVC-vloer Zelf Leggen

Met de juiste voorbereiding, nauwkeurigheid en deze handige tips van PVC Vloeren B.V., kun je zelfverzekerd een PVC-vloer leggen. Geniet van de voldoening van het transformeren van je ruimte met een prachtige en zelfgelegde vloer.


FAQs

 1. Is het moeilijk om zelf PVC-vloeren te leggen?

 • Antwoord: Met de juiste voorbereiding en nauwkeurigheid is het leggen van PVC-vloeren goed te doen, zelfs voor beginners.

 1. Heb ik speciaal gereedschap nodig voor het leggen van PVC-vloeren?

 • Antwoord: Een scherp mes, liniaal en eventueel een zaag zijn handige gereedschappen. PVC Vloeren B.V. kan adviseren over specifieke benodigdheden.

 1. Is een ondervloer noodzakelijk bij het leggen van PVC-vloeren?

 • Antwoord: Hoewel niet strikt noodzakelijk, verbetert een geschikte ondervloer geluidsisolatie en egaliseert het kleine oneffenheden.

 1. Hoe lang duurt het gemiddeld om zelf PVC-vloeren te leggen?

 • Antwoord: De tijd hangt af van de ervaring en de grootte van de ruimte, maar het leggen van PVC-vloeren kan doorgaans vrij snel worden volbracht.

 1. Zijn PVC-vloeren geschikt voor vloerverwarming?

 • Antwoord: Ja, veel PVC-vloeren van PVC Vloeren B.V. zijn geschikt voor vloerverwarming, maar controleer altijd de specificaties van de vloer.

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


5% korting op alle vloeren!

bottom of page