top of page

Vermijd Schade: Wat Mag Niet op PVC?

PVC-vloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en esthetische veelzijdigheid. Echter, net als bij elke vloerbedekking, is het belangrijk te weten welke stoffen schadelijk kunnen zijn voor PVC. In deze blog van PVC Vloeren B.V. bespreken we wat je absoluut moet vermijden op PVC om schade te voorkomen, met speciale aandacht voor schadelijke stoffen op PVC.


Leer hoe je schade aan je PVC-vloer kunt voorkomen met onze blog over wat je absoluut moet vermijden. Ontdek waarom harde schurende materialen, schurende schoenzolen, scherpe voorwerpen, agressieve reinigingsmiddelen en zelfs heet water schadelijk kunnen zijn. Ontvang waardevolle aanbevelingen en tips voor zorgvuldig onderhoud om de duurzaamheid van je PVC-vloer te waarborgen. Lees verder voor inzichten in ons artikel over schadelijke stoffen op PVC en hoe je je vloer in optimale staat kunt houden

1. Harde Schurende Materialen

Waarom Vermijden?

 • Krassen en Beschadigingen: Harde, schurende materialen zoals schuurpapier of metalen voorwerpen kunnen krassen en permanente beschadigingen aan het PVC veroorzaken.

Aanbevelingen:

 • Zachte Bezems: Gebruik zachte bezems of stofzuigers met een zachte borstel om stof en vuil te verwijderen zonder de vloer te beschadigen.


2. Schurende Schoenzolen

Waarom Vermijden?

 • Slijtage van De Beschermende Laag: Schurende schoenzolen kunnen de beschermende bovenlaag van het PVC versneld doen slijten.

Aanbevelingen:

 • Droog Schoonmaken: Veeg vuil en vocht van schoenzolen af voordat je op de PVC-vloer loopt om overmatige slijtage te voorkomen.


3. Scherpe Voorwerpen

Waarom Vermijden?

 • Inkepingen en Snijwonden: Scherpe voorwerpen zoals naalden of messen kunnen onherstelbare inkepingen en snijwonden veroorzaken.

Aanbevelingen:

 • Voorzichtigheid met Snijgereedschap: Wees voorzichtig met snijgereedschap in de buurt van de PVC-vloer en voorkom direct contact met scherpe voorwerpen.


4. Aggressieve Chemische Reinigingsmiddelen

Waarom Vermijden?

 • Beschadiging van Oppervlaktelaag: Sterke chemicaliën kunnen de toplaag van PVC aantasten en verkleuring veroorzaken.

Aanbevelingen:

 • Zachte Reinigingsmiddelen: Gebruik milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen die specifiek zijn ontworpen voor PVC-vloeren.


5. Heet Water en Stoomreinigers

Waarom Vermijden?

 • Uitdroging en Krimp: Heet water en stoomreinigers kunnen leiden tot uitdroging en krimp van het PVC-materiaal.

Aanbevelingen:

 • Koud of Lauw Water: Reinig met koud of lauw water en vermijd het gebruik van stoomreinigers.


6. Kleurstoffen en Vlekken van onbekende oorsprong

Waarom Vermijden?

 • Permanente Vlekken: Onbekende kleurstoffen kunnen permanente vlekken veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn.

Aanbevelingen:

 • Direct Schoonmaken: Reinig onbekende vlekken onmiddellijk met een mild reinigingsmiddel om permanente schade te voorkomen.


Conclusie: Zorgvuldig Onderhoud voor Duurzaamheid

Door enkele eenvoudige richtlijnen te volgen en schadelijke stoffen te vermijden, kun je de levensduur en het uiterlijk van je PVC-vloer aanzienlijk verlengen. Zorgvuldig onderhoud is essentieel om de investering in je vloer te beschermen. Kies voor regelmatige schoonmaak met geschikte middelen en vermijd agressieve materialen om je PVC-vloer in optimale staat te houden. Lees verder voor meer inzichten in ons artikel over schadelijke stoffen op PVC en hoe je ze kunt vermijden.


188 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


5% korting op alle vloeren!

bottom of page