top of page

Bescherm je PVC vloer: Voorkom krassen met deze slimme tips

PVC vloeren zijn tegenwoordig populair vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en esthetische uitstraling. Om echter lang van je PVC vloer te kunnen genieten, is het van cruciaal belang om krassen te voorkomen. In dit artikel van PVC Vloeren B.V. delen we slimme tips om je PVC vloer te beschermen en ontsieren door krassen te voorkomen.1. Gebruik viltjes onder meubels

Een van de meest voorkomende oorzaken van krassen op PVC vloeren is het schuiven van meubels. Door viltjes of rubberen doppen onder de poten van je meubels te plaatsen, voorkom je direct contact tussen het meubilair en de vloer, waardoor krassen tot een minimum worden beperkt.


2. Regelmatig schoonmaken

Zand en vuil kunnen als schuurpapier werken en krassen veroorzaken. Regelmatig stofzuigen en dweilen helpt om vuil te verwijderen en krassen te voorkomen. Gebruik een zachte bezem of stofzuiger met een zachte borstel om de vloer voorzichtig te reinigen.


3. Bescherm met vloerkleden

Plaats vloerkleden op drukke plekken, zoals inloopgebieden en onder eettafels. Dit biedt niet alleen extra comfort, maar voorkomt ook direct contact tussen de vloer en potentieel schurende voorwerpen.


4. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Kies schoonmaakmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor PVC vloeren. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en schuursponsjes, omdat deze de toplaag kunnen beschadigen en krassen kunnen veroorzaken.


5. Houd huisdieren onder controle

Huisdieren met scherpe nagels kunnen onbedoeld krassen veroorzaken. Houd de nagels van je huisdieren kort en gebruik eventueel vloerbeschermers voor hun klauwen.


6. Plaats deurmatten bij ingangen

Voorkom dat zand en vuil van buiten naar binnen worden gelopen door deurmatten bij alle ingangen te plaatsen. Hierdoor verminder je de kans op krassen veroorzaakt door schurende deeltjes.


Conclusie

Met deze slimme tips kun je jouw PVC vloer effectief beschermen tegen krassen, waardoor de levensduur wordt verlengd en de vloer er altijd als nieuw uitziet.


Veelgestelde vragen

1. Kan ik alle soorten viltjes gebruiken onder meubels? Ja, zorg ervoor dat de viltjes schoon zijn en controleer regelmatig of ze nog goed functioneren.

2. Hoe vaak moet ik mijn PVC vloer schoonmaken? Het wordt aanbevolen om je PVC vloer minstens één keer per week te stofzuigen en regelmatig te dweilen, afhankelijk van het gebruik.

3. Zijn er specifieke schoonmaakmiddelen voor PVC vloeren? Ja, er zijn speciale reinigingsmiddelen beschikbaar die zijn ontworpen voor PVC vloeren. Gebruik deze om schade te voorkomen.

4. Moet ik mijn PVC vloer laten behandelen tegen krassen? In veel gevallen hebben PVC vloeren al een beschermende toplaag. Overweeg extra behandelingen alleen als je vloer intensief wordt gebruikt.

5. Hoe kan ik krassen repareren als ze toch ontstaan? Lichte krassen kunnen soms worden verminderd door voorzichtig over het getroffen gebied te wrijven met een zachte doek. Voor diepere krassen is professionele hulp mogelijk nodig.

0 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


5% korting op alle vloeren!

bottom of page